Всичко, което трябва да знаете за micro SATA конекторите

micro sata

Последната версия, с която Molex разшири семейството на Micro Serial ATA (Micro SATA)  свързващи решения, разработени специално за 1.8” SSD е Micro SATA Revision 3.0. Тази нова серия включва Right Angle Device Plug (серия 78283) и две Vertical Backplane Receptacles (серии 78500 и 78492).

Всички micro SATA конектори от Molex отговарят на Serial ATA Revision 3.0 спецификации са реализирани от Serial ATA International Organization. Спецификациите включват удвоени SATA скорости на трансфер от 6Gbps и проправя пътя на едно ново поколение SATA продукти. Със скорост на трансфер от 6Gbps и SATA ефективни протоколи, потребителите могат да използват по-висока резолюция за снимки, видео, музика и друга информация между твърдотелни дискове (SSD), лаптоп и нетбук компютри, декодери и игрови конзоли в половината от скоростта, която са изисквали, чрез SATA Revision 2.6.

Потребителите на тези физически интерфейси ще изпитат незабавно подобрение в четене-запис и скорост на реакция, без никакъв компромис по отношение качеството на данните. Новата спецификация е обратно съвместима с предходните реализации на 1.5 и 3.0Gbps. Това означава, че SATA 6Gbps устройства, ще работят когато са свързани към 3Gbps или 1.5Gpbs устройства, като автоматично спадат съответните скорости на трансфер. Поддържането на обратна съвместимост запазва разходите по предвижването от 3Gbps към 6Gbps до минимум.

Физичните подобрения в тази спецификация включват: малък  Low Insertion Force (LIF) конектор за по-компактните 1.8” устройства за съхранение; и конектор предназначен да побере 7мм оптични дискови устройства за по-тънки и по-леки преносими компютри, които линията на Molex на micro SATA отговарят категорично.

Запазването на съществуващия micro SATAmicro sata конектор непроменен, позволява да бъде проектирана същата рентабилна хардуерна архитектура, като тази на SATA 6Gbps минимизирайки инфраструктурните промени и разходи. Micro SATA на Molex са лесни за използване и за производителя и за крайния потребител. Създадени, за да се улесни конфигурирането и опрости модернизацията на устройства, micro SATA конекторите на Molex осигуряват надеждни и производителни приложения за съхранение от следващо поколение. Molex е активен член на Serial ATA International Organization (SATA-IO).

Приложения

лаптопи

Преносими компютри

ssd диск

Твърдотелни дискове

конзоли за игри

Декодери и игрови конзоли

micro sata 78285 78103 78283 78109 78492 78320 78500

Типове micro SATA конектори

Реклами