Как да свържете телефон или таблет към телевизор чрез USB

свържа телефон към телевизор

Тъй като телефоните продължават да се развиват, мнозина пренасят мощността на компютъра в мобилен формат. По този начин смартфоните предлагат невероятни способности за многозадачност. От стрийминг на видео до игри и слушане на музика, всичко е възможно от преносимо устройство.

Въпреки това, докато удобството на вградения екран е идеално за използване в движение, свързването на телефона към телевизора е достойно за внимание. В тази статия, ще научите как да свържете телефона към телевизора си чрез USB.

Защо да използвате USB за свързване на телефони, таблети или телевизори?

Ако свържете телефона към телевизора си, използвайки кабелна връзка, ще се възползвате от сигнал с малка латентност. Например, ако искате да виждате на телевизора, това което се изобразява на телефона ви, ще ви е необходима USB връзка, а не безжична. Това значително, ще намали закъснението.

Освен това, в ситуации, в които нямате Wi-Fi или безжичния сигнал е слаб, ще ви е необходима кабелна връзка. Всъщност има много начини да свържете телефона към телевизора си.

Как да свържете телефона или таблета си към телевизора чрез USB

Когато използвате кабелна връзка между телефона и телевизора имате няколко опции. Кой начин избирате зависи от конкретното устройство и операционната система, тъй като има значени дали свързвате iPhone или Android устройство.

смартфон към телевизор

По същия начин, вашият метод на свързване зависи от вашите нужди. Преглеждането на снимки изисква зареждащия кабел. Но за огледален екран, ще ви е необходим USB адаптер.

Метод 1: Свързване на телефон към телевизор чрез MHL

MHL е едно от най-често срещаните решения на телефона към телевизора чрез USB кабел. Тази технология, позволява на устройства, съвместими с MHL, като смартфони и таблети, да се свързват с телевизори и проектори.

Какво ви е необходимо:

  • MHL – съвместим телефон;
  • USB към HDMI MHL адаптер или кабел;
  • Дисплей с HDMI вход;
  • HDMI кабел;
  • Захранващ кабел;

Въпреки, че това е общата настройка, специфичният кабел от който се нуждаете, варира. Можете да изпишете в Google MHL кабел (името на устройството), за да намерите списък със съвместими кабели.

mhl адаптер

При използване на USB връзка към телевизор, използвайки MHL, първо свържете телефона си чрез MHL адаптер. Адаптерът ще изисква захранване от USB порта на кабела или от външен източник. Адаптера на снимката, Samsung MHL разполага с micro USB порт за използване на почти всички кабели. Някои кабели разполагат с конектор за телефон или таблет и с източник на захранване в една единица.

mhl кабели

След това свържете телефона към телевизора с MHL кабел. След това трябва да видите огледален образ от телефона на телевизора; това е plug-and-play. Като цяло, MHL е едно от най-добрите решения за свързване на Android телефон към телевизор чрез USB кабел.

Метод 2: Свързване на телефон към телевизор чрез SlimPort

Друга алтернатива за свързване на телефон към телевизор е чрез SlimPort кабел. Тъй като MHL и SlimPort са технологии, които обслужват съдържание от мобилни устройства до екрани с физическа връзка, те са подобни. Въпреки това, SliMPort се различава в своите изходи.

Докато MHL се ограничава до HDMI видео изход, SlimPort може да изпраща сигнали чрез HDMI, DVI, DisplayPort и VGA. Като такъв, той е по-подходящ за различни дисплеи, включително по-стари монитори и телевизори с VGA, но без цифрови входове.

Освен това, захранването допълнително отличава MHL и SlimPort. Въпреки, че MHL първоначално изисква захранване, MHL 2.0 прави това неесенциално. Тъй като MHL черпи мощност от мобилното устройство, идеално е да свържете захранващ кабел. SlimPort обаче не черпи енергия от мобилното устройство.

Когато използвате SlimPort, за да свържете мобилно устройство към телевизор, ще ви е необходимо следното:

  • Съвместими телефони със SlimPort (Списък на поддържаните устройства от SlimPort);
  • SlimPort кабел или адаптер;
  • Видео кабел (HDMI, DVI, DisplayPort или VGA);
  • Дисплей с HDMI, DVI, DisplayPort или VGA вход;

Какъв SlimPort кабел ще изберете, зависи от вашето устройство.

Първата стъпка е да включите SlimPort адаптера към телефона си. След това, свържете и SlimPort адаптера към дисплея, като използвате правилния кабел. Ако правилно свържете устройствата, следва да видите изображението от мобилния телефон на съответния дисплей. Подобно на MHL и тук следва правилото plug-and-play.

Метод 3: Свързване на таблет с телевизор чрез USB кабел

таблет към телевизор

Можете да свържете таблет към телевизор и чрез USB кабел. За съвместими Android таблети, ще използвате MHL или SlimPort. Процесът е идентичен с включването на телефон към телевизор. В идеалния случай вашия телефон и таблет, ще бъдат съвместими с MHL или SlimPort така, че можете да използвате един адаптер и за двете устройства.

Как да свържете iPhone към телевизор чрез USB

Свързването на iPhone към телевизор е подобно на свързването на устройства с Android, но ще ви е необходим различен кабел.

Почти всеки разполага с iOS устройство, притежаващо Lightning конектор. Ще ви трябва или Lightning цифров AV адаптер за HDMI изходи или Lightning към VGA адаптер, ако имате нужда от VGA връзка. iOS устройствата със стария 30-пинов порт, използват 30-пинов VGA адаптер.

След като включите адаптера, просто свържете видео изхода към дисплея. След това трябва да видите екрана на телефона на самия дисплей. Lightning адаптерите на Apple разполагат с допълнителен Lightning порт за зареждане, докато преглеждате съдържанието на втори екран.

Как да свържете iPad към телевизор чрез USB

Както свързвате iPhone към телевизор с помощта на USB, така можете да свържете и iPad по същия начин. Отново ще ви е необходим Lightning кабел за това. Само iPad 3 и по-старите използват 30-пинов кабел. Всички други iPad устройства, включително iPad Mini и iPad Pro използват Lightning кабел.

В допълнение, ще изберете цифров AV адаптер или VGA адаптер, в зависимост от входовете на дисплея.

USB към телевизор: свързване на устройство за съхранение на данни

смартфон към телевизор чрез usb

Докато най-често използвания метод за свързване на телефон към телевизор, използвайки USB за огледален образ, има още един вариант. Вместо огледално изображение, можете да преглеждате и файлове. Ще ви е необходим обаче съвместим монитор, телевизор или проектор.

Свързването чрез USB към телевизор е най-лесния вариант. Тъй като изисква само телефон, USB кабел и телевизор с USB вход, настройката е лесна. Какъв кабел, ще ви е необходим зависи от телефона ви.

За iPhone или iPad, ще ви е необходим Lightning кабел (или 30-пинов за по-старите устройства). Потребителите на Android, ще се нуждаят от micro-USB или USB-C кабел.

USB към телевизор: за разглеждане на снимки

Това предполага, че вашия телевизор или монитор имат достъп до USB вход, който ви позволява да разглеждате файлове от свързаното устройство за съхранение. Първо свържете кабела към телефона си. След това свържете телефона към телевизора, като включите стандартния USB край на кабела в порта на телевизора или монитора. След това променете входа си на телевизора към USB, така че да можете да го видите.

За Android, вероятно ще трябва да промените USB настройките си за прехвърляне на файлове или прехвърляне на снимки (РТР). За да направите това, плъзнете надолу съобщенията от горната част на екрана, когато сте свързани и изберете USB charging this device, за да го промените.

смартфон настройки

Имайте предвид, че съвременните Android устройства не поддържат USB Mass Storage устройства, така че вашия телевизор няма да приеме устройството като реално външно устройство.

Свързването на телефони, таблети и телевизори чрез USB: Успешно!

Докато USB връзката към телевизора варира според устройството, типа на връзката и входовете на дисплея, тази връзка не е неосъществима. Не забравяйте, че безжичната връзка е по-удобна.

Реклами