Най-често срещаните проблеми при лаптопите?

1. Счупена матрица.

Матрицата е неразделна част от лаптопа и често не осъзнаваме Счупен дисплейколко чуплива е тя. Повреди настъпват не заради качеството на дисплея, а поради факта, че това е доста уязвима част. Екранът може да се счупи по ред причини – удар, падане. За щастие ремонтът или по точно замяната не е невъзможна.

2. Дефектирала дънна платка.

Повредена дънна платка на лаптопПовредите по дънната платка могат да бъдат причинени от много фактори, но най-често възникват от прегряване. Поставянето на лаптопа върху мека мебел, възпрепядства
правилното охлаждане. По този начин се спира въздушния поток към охладителната система и това води до прегряване. Друг фактор, който води до повреда по дънната платка е влагата. Дънната платка може да се ремонтира до ниво елемент. В противен случай се налага подмяна.

3. Повреда при твърдия диск.

Преместването на включен лаптоп е лоша идея. Твърдият Повреден твърд дискдиск съдържа  няколко на брой диска, които се въртят с много високи обороти. Ако го ударите или изтървете, главата, която чете може да направи драскотина върху повърхността на дисковете. Това от своя страна, може да доведе до загуба на данни или дори до подмяна на устройството.

4. Повреда на клавиатурата.

Често срещаните повреди при клавиатурите се дължат на това, Счупена клавиатураче се правят много тънки.  Някои бутони спират да работят изобщо. Те също се поддават на влага и замърсяване. Единственото решение за неработеща клавиатура е подмяната с нова.

5. Заливане с течности.

В случай, че залеете преносимия компютър с течност, първото, което Залят лаптоптрябва да направите е да го изключите от захранването и да извадите батерията. Течността може да достигне дъното и да предизвика късо съединение.

6. Рестартиране.

Рестартиране, при което лаптопа зарежда операционната система, в един момент се срива и се включва отново. Това може да се дължи на няколко неща:

  • повреден твърд диск;
  • проблем с драйверите;
  • проблем с операционната система.

7. Разпоена букса на лаптопа.

Този проблем е породен главно от  решението да Букса на лаптоппреместим лаптопа от едно място на друго, докато е включен към мрежата. По този начин кабела на захранващия адаптер се пречупва и се налага ремонт. За съжаление има случаи, при които проблема не е в буксата на зарядното, а в тази която се намира в лаптопа. Тогава ремонта е доста по-сложен и по-скъп. Разпоена или счупена букса не се ремонтира а се заменя с нова. За целта е необходимо цялостно разглобяване на лаптопа, разпояване и премахване на старата букса и поставяне на нова.

8. Проблем с батерията.

Ако батерията не се зарежда напълно, извадете я и опитайте да стартирате лаптопа само със захранващия адаптер. В случай, че машината работи безпроблемно по този начин, ще Ви се наложи да закупите нова батерия.

9. Счупени панти

Счупените панти могат да бъдат счупена панта на лаптопследствие от неправилна експлоатация на лаптопа, т.е. рязко и грубо отваряне и затваряне на лаптопа. За да предпазите пантите в този случай, когато отваряте лаптопа винаги поставяйте едната си ръка в центъра на горния панел и така отваряйте. Други възможни причини са падане или честото пренасяне, което води до развиване на винтовете от там и дефект при пантите. Пантите сами по себе си, като хардуерна част не могат да бъдат отремонтирани. Единствено възможна е тяхната подмяна с нови.

Сервиз за лаптопи и настолни компютри във Варна

Едно мнение за “Най-често срещаните проблеми при лаптопите?

  1. Моят проблем с лаптопа е като го включа се показва началният екран и не мога да си въведа паролата,започва да зарежда и така си стои.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.