Най-добрите нискобюджетни лаптопи за 2016

ниско бюджетни лаптопи за 2016

При избор на нискобюджетен лаптоп, най-вероятно вие ще избирате според конкретните задъчи, които ще извършвате. Може би ще искате да редактирате видео файлове, да слушате музика или дори да играете Minecraft. Може би ще искате лаптоп с SSD диск или по-дълъг живот за батерията. Обикновено, е по-трудно да се покрият множество от изисквания при избор на нискобюджетен лаптоп.

Важността на характеристиките зависи от това какво искате да правите на вашия лаптоп. Някои потребители ще се нуждаят от голям капацитет на дисковото пространство за съхранение на голям обем от информация, други ще се нуждаят от по-мощна машина за сумата, която могат да отделят. Ще ви посочим какво трябва да очаквате и може да намерите в един нискобюджетен лаптоп.

Екран

Започвайки с екрана, първо трябва да вземете решение за неговия размер. Повечето лаптопи са 15-инчови, което е златната среда, но всъщност можете да избирате между размери от 11-инча до 17-инча.

Не забравяйте, че размера на екрана, ще окаже влияние върху теглото на лаптопа, както и върху размера на клавиатурата и броя на портовете. Най-често резолюцията, която предлагат нискобюджетните лаптопи е 1366х768, срещат се и лаптопи с по-висока разделителна способност. Имайте предвид, че масово тези лаптопи се предлагат с гланцов дисплей.

Процесор

Както знаете, процесора е сърцето на компютъра и има голямо влияние за това как ще работи самата машина. Лаптоп с процесор Intel Celeron или AMD A-серия са подходящи за потребители, които няма да натоварват много самата машина (т.е. ако използвате преносимия компютър за интернет сърфиране, за офис пакет и други леки приложения).

В момента, най-мощните и ефективни чипове на Intel са Haswell, Broadwell и Skylake и могат да бъдат срещнати в някои от бюджетните лаптопи.

Изберете лаптоп с възможно най-добрите характеристики, особено ако ще обработвате видео файлове. Тактовата честота също е от значение за по-бързата и по-гладка работа на машината. Процесорът, също може да окаже влияние и върху живота на батерията.

Съхранение и памет

Два различни термина. Първият се отнася до мястото за съхранение на файлове и програми, а втория до временното съхранение на задачите, които извършвате в момента.

Много от бюджетните лаптопи се предлагат с 1ТВ механичен твърд диск и 4GB RAM памет. Да намерите при нискобюджетните SSD и 8GB RAM памет е малко вероятно, но това е нещо, което може да се ъпгрейдне, разбира се ако лаптопа позволява това.

Други характеристики

При закупуване на бюджетен лаптоп се уверете, че има това, което ви е необходимо. В зависимост от вашите нужди, може да се уверите дали лаптопа има оптично устройство за възпроизвеждане и запис на CD/DVD дискове. Уверете се, че има HDMI, Ethernet и достатъчно на брой USB портове.

Обърнете внимание и за наличен 11ас стандарт при безжичните мрежи, който ще помогне за стрийминг на съдържание, като музика и видео през интернет.

Софтуер

Част от нискобюджетните лаптопи се предлагат без операционна система, а друга част имат инсталиран Windows Bing, Ubuntu или Chrome. Не забравяйте, че Chromebook е предназначен за интернет сърфиране и няма да можете да инсталирате софтуер като Photoshop.

Ще ви представим една част от нискобюджетни компютри, които можете да закупите от България. Имайте предвид, че производителите предлагат няколко вариации от един модел, с едва доловими различни продуктови кодове. И въпреки, че лаптопите визуално са едни и същи, характеристиките им се различават.

  1. HP 250 G4

лаптоп HP 250

Това е един от най-изгодните в ценово отношение нискобюджетен лаптоп. Добър процесор и капацитет за съхранение на информация и достатъчно RAM памет. Дисплея е беден на цветове и контрасти, но това е добър избор за онлайн сърфиране, за работа с офис приложения и ненатоварващи програми.

  1. HP 255 G4

лаптоп HP 255

HP 255 G4 е 15.6-инчов лаптоп с бюджетна изработка и производителност. Това е добър избор, ако не се нуждаете от бърза машина или екран с високо качество.

  1. Asus X553SA

лаптоп Asus X553SA

X533SA e по-бавен от Core-серията лаптопи. Нисък клас процесори, 4GB RAM памет и 1ТВ механичен твърд диск. Варианта предлаган с четириядрения Intel Pentium N3700 процесор работи по-бързо от вариациите с процесор Celeron.

  1. Toshiba Satellite C55-С

лаптоп Toshiba Satellite C55

Satellite C55-C включва четвърто поколение Haswell процесор, но екрана не е с високо качество. Ъпгрейд на RAM паметта не е възможен, тъй като лаптопа разполага с един слот, а по отношение на хард диска – разполагате с капацитет 750GB.

  1. Lenovo Yoga 300

лаптоп Lenovo Yoga 300

Lenovo Yoga 300 се характеризира с гъвкавост, но по отношение на клавиатура и екран, качеството съответства на нискобюджетно устройство. Трябва да имате предвид, че работи бавно, благодарение на неговите базисни характеристики.

  1. Asus Transformer Book Flip TP200SA

лаптоп Asus Transformer Book

Дали Asus Transformer Book Flip TP200SA е изгодна покупка или не, зависи изцяло от вашите приоритети. Ако отваряте много приложения едновременно или много прозорци във вашия браузър, това устройство не е за вас. Въпреки това, добрата издържливост и дизайна, както и удобната клавиатура го прави чудесен избор за сърфиране в интернет, писане на имейли и използване на офис пакет.

15 най-добри лаптопа, които можете да купите през 2016
Реклами