Какво е Power over Ethernet?

Power over Ethernet

Power over Ethernet (PoE) е технология, която позволява на мрежовите кабели да пренасят електрическа енергия.

Например, цифровата видеокамера изисква две връзки, когато е инсталирана:

  • Връзка с мрежата, за да комуникира с устройствата за запис и мониторите.
  • Достъп до електричеството, за да достави електрическа енергия на камерата.

Ако камерата има PoE поддръжка, само връзката с мрежата е достатъчна, тъй като тя ще получи електрическа енергия по същия кабел.

Защо да използваме РоЕ?

Спестявате разходи и време – мрежовите кабели не изискват квалифициран електротехник, за да ги монтира и могат да бъдат разположени навсякъде.

Гъвкавост – без да бъдат свързани към електрически контакт, устройства като IP камери и безжични точки за достъп, могат да бъдат разположени там, където са най-необходими.

Безопасност – доставката по РоЕ е интелигентна и предназначена за защита на мрежовото оборудване от претоварване, защита от ниско напрежение или неправилен монтаж.

Надеждност – РоЕ захранването идва от централен и универсален съвместим източник, а не сбор от разпределени стенни адаптери. Те могат да бъдат подкрепени от непрекъсваемо захранване или контролирани лесно, за да изключите или рестартирате устройства.

Скалируемост – наличното захранване в мрежата означава, че инсталацията и разпределените мрежови връзки са прости и ефективни.

Устройства, използващи Power over Ethernet

РоЕ има много приложения, но трите ключови области са:

  • VoIP телефони – оригинално РоЕ приложение. Използвайки РоЕ, това предоставя единична връзка на телефона към контакта на стената.
  • IP камери – РоЕ вече е повсеместна за видеокамерите, където позволява бързо разгръщане и лесно позициониране.
  • Wireless – Wi-Fi, Bluetooth и RFID четците са често РоЕ-съвместими, за да се позволи отдалечено място от АС обекти.
Как да преминете към РоЕ?

Добавянето на РоЕ към вашата мрежа е ясно и има две пътеки, които можете да изберете:

РоЕ суича е мрежов комутатор, който има вграден РоЕ инжектор. Просто свържете другите мрежови устройства към комутатора, както обикновено и комутатора ще отчете дали са РоЕ съвместими и позволяват автоматично захранване.

РоЕ комутаторите са на разположение да отговарят на всички приложения, от евтини неуправляеми комутатори с няколко порта до сложни многопортови единици с усъвършенствано управление.

poe

РоЕ инжектора се използва за добавяне на РоЕ способност към редовни РоЕ-връзки. РоЕ инжектора може да се използва за ъпгрейдване на съществуващите LAN инсталации и да се осигури гъвкаво решение, където се изискват по-малко РоЕ портове.

poe injector

Също така е възможно да ъпгрейднете захранваните устройства, като IP камери към РоЕ, чрез използване на РоЕ сплитер. РоЕ сплитера свързва мрежовата връзка на камерата и отклонява РоЕ захранването, което го превръща с по-ниско напрежение, подходящо за камерата.

Реклами