Как да зареждате вашите USB устройства, когато компютъра ви заспива

лаптопи

С една лека промяна на настройките на Windows, можете да продължите да зареждате вашите USB устройства, когато компютъра ви е в режим на заспиване.

Преди време, само едно устройство се зареждаше през USB порта и това беше един iPod – по-късно заменен от смартфон. Сега имам портативен рутер, mini Bluetooth говорител и много други малки джаджи, които могат да се зареждат направо през USB порта.

Единственият проблем е, че когато компютъра ви е в режим на заспиване, това възпрепятства зареждането на отделните устройства. Едно от решенията е да забраните режима на заспиване. Друго по-добро решение е да направите леки промени в настройките на Windows, което ще гарантира сигурно зареждане на устройствата, дори компютъра ви да е  режим на заспиване.

Преди да промените нещо, трябва да се уверите, че вашите USB портове не доставят енергия, когато компютъра е в режим на заспиване. Можете да откриете няколко USB порта – обикновено са оцветени в жълто – които да доставят енергия, когато вашият компютър или лаптоп е изключен.

За да промените настройките на USB портовете, ще трябва да отворите мениджъра на устройството. В Windows 10, можете да направите това чрез клик с десен бутон върху Start менюто и изберете Device Manager.

контролен панел на устройствата в компютър или лаптоп

Device Manager в Windows 10

Кликнете върху Universal Serial Bus Controllers раздела. В изброените разширения, търсете елементи отбелязани като USB Root Hub. Може да видите един или няколко етикирани USB Root Hub (xHCI). Тези са обикновено вашите USB 3.0 порта. Десен клик върху един от тези хъбове и изберете Properties. Кликнете върху Power Management раздела и махнете отметката на Allow the computer to turn off this device to save power. Кликнете върху ОК и сте готови.

настройки в windows 10

Премахнете отметката, за да е възможно зареждането на устройства, когато компютъра ви е в режим на заспиване.

Сега, когато компютъра е в режим на заспиване, ще бъде в състояние да зарежда вашите устройства. Вие може да не искате да променяте тези настройки за всички ваши USB портове. Има ситуации, в които дори след промяна на настройките, вашите USB портове няма да осигурят захранване. Но в повечето случаи промяната на настройките, ще ви свърши работа.

Реклами