Как да споделяте информация и файлове между вашия телефон с Android и компютър

Смартфон прехвърляне на музика от компютъра на телефон с Android

Android нямат iTunes –като десктоп програма, така че процеса на синхронизация на вашите данни не може да бъде толкова очевиден, колкото с iPhone. Въпреки това, не се нуждаете от десктоп синхронизиращо приложение – дори iPhone потребителите да изоставят iTunes.

Въпреки, че можете да обменяте файлове използвайки USB кабел или безжична мрежова връзка, идеалният начин да запазите информацията в синхрон между вашите устройства е като използвате онлайн услуги.

Ръчно прехвърляне на файлове на вашия телефон

Ако искате да прехвърлите файлове по стандартния начин, можете да копирате файлове директно на вашето Android устройство. Идеален начин, ако искате да копирате музика, видео или други мултимедийни файлове на вашия Android телефон или таблет. След като копирате файловете, те трябва автоматично да се появят във вашия Android мултимедиен плейър. Също така, можете да използвате файлов мениджър, за да ги видите.

USB кабели: Свържете вашия Android телефон директно към вашия компютър с помощта на USB кабел, който използвате за зареждане. Устройството ще се появи като ново в компютърния прозорец, където можете да копирате файловете, както правите с USB флаш устройствата. Старите Android устройства може да ви задължат да свалите лентата за известяване на вашия телефон и да изберете опция за USB съхранение, за да направите Android файловете достъпни на компютъра си.

Копиране

Безжичен трансфер на файлове: Ако искате да прехвърлите файловете безжично, трябва да имате голямо разнообразие от възможности. AirDroid е един удобен вариант. Инсталирайте приложението и ще получите достъп до вашия телефон от уеб браузър, което ви дава възможност да копирате файлове. Може също да настроите Windows мрежата или да създадете FTP сървър, за да дадете възможност на вашия телефон за достъп до диска за съхранение на вашия компютър.

Прехвърляне на информация

Облачни услуги (Cloud Storage): Копирането на файлове по старомодния начин е най-добрия вариант, ако те са много големи – например,ако искате да копирате видео файлове на вашия телефон. Въпреки това, прехвърляне на малки файлове и запазване на файловете в синхрон е по-лесно, ако използвате облачните услуги. Независимо дали използвате Dropbox, Google Drive, SkyDrive или друга облачна услуга, можете да поставите файла в папки в облачното пространство и да отворите свързаното приложение на вашия телефон. Това ще ви даде достъп до файла, без да се налага да го прехвърляте на телефона си.

Синхронизиране на вашите данни на браузъра

Искате ли всички ваши маркери на браузъра, отворени раздели, настройки на историята и други данни да ви следват между телефона и компютъра? Просто активирайте опцията за синхронизиране във вашия браузър, инсталирайте във вашия браузър, инсталирайте и подходящия браузър на Android устройството и активирайте и тук опцията за синхронизация.

Google Chrome: Влезте във Chrome на вашия компютър с профила си в Google и използвайте браузъра на Google Chrome за Android.

Mozilla Firefox: Активирайте FireFox Sync на вашия компютър и използвайте Firefox за Android.

Opera: Ако сте потребител на Opera, можете да активирате Opera Link и да използвате Opera за Android.

Internet Explorer и Safari нямат официално решение за синхронизиране.

Синхронизиране с android устройство

Прехвърляне на музикални файлове на вашия телефон

Можете да свържете USB кабел и да копирате всички музикални файлове в телефона си, но това не е идеалното решение, ако имате прекалено много музика да прехвърлите на телефона си. Вместо това, използвайте Google Music Menager, което ще качи копие на вашите музикални файлове на сървърите на Google, безплатно. След това може да използвате Play Music на Google, за да слушате тези файлове, ако имате връзка с интернет или за кеширане на музика на вашето устройство, за да я направи достъпна офлайн.

Google music manager

Използвайте онлайн услуги

В доброто старо време, хората синхронизираха техните смартфони с компютрите си, за да запазят своите контакти, събития в календара, както и други данни. Това не е начина, по който нещата се правят вече – в действителност, ще имате проблеми с намирането на софтуерно решение, което ви позволява да синхронизирате данните си по този начин.

Вместо това, данните се синхронизират като се разчита на онлайн (cloud) услуги и Android прави това по подразбиране. Вашите Android контакти и събития в календара автоматично се синхронизират с контактите на Gmail и Google календара, където можете да ги отваряте от уеб браузър като влезете със същия профил в Google. Всякакви промени, които правите в контактите или календара от вашия браузър ще се репликират на вашия phone.

Вместо да се притеснявате за синхронизиране на данните, погледнете за услуги, които имат Android приложения и полезни сайтове или десктоп приложения, за да ги използвате за запазване на вашите данни в синхрон. Например, много по-лесно е да използвате полулярния Evernote (или друго приложение за водене на записки, като Google Keep на Google), за да запазите вашите бележки в синхрон, отколкото да ги копирате чрез USB кабел.

Ако приемем, че използвате същите услуги на вашите компютър и телефон, запазвайки данните им в синхрон, трябва да е лесно. Тази част трябва да се случва автоматично.

Реклами