Как да променим изгледа на Windows 10 чрез наличните настройки или Aero Glass

Смяна на фона при windows 10

Коригирайте цветовите схеми и фона лесно с тези инструменти

Когато става въпрос за визуална естетика, Windows 10 е доста конфигурируем, но не толкова, колкото бихме искали. Например, не мога да намеря начин да възпроизведа заоблените ъгли на прозорците в Windows 7. Но все още можете да направите много, за да изглежда Windows 10 по-добре.

Нека да започнем с някои основни промени:

Изберете Start > Settings > Personalization. В раздела по подразбиране Background, можете да изберете desktop background (все още предпочитам старото име, wallpaper). Можете да изберете снимка, solid color или slideshow, съставен от различни снимки. (Ако изберете slideshow, ще имате възможност да изберете албум от снимки.)

Картинка за desktop

След като сте направили това, кликнете на раздела Colors в лявата част. Тук можете да изберете цветовия акцент, който ще запълни лентата със задачите и Start менюто, както и рамките на прозорците.

Но вместо да избирате цвят, по-добре помислете за включване на Automatically pick an accent color – особено ако сте включили slideshow. Когато фоновото изображение се променя, ще се променя и цветовия акцент.

Направете прозорците прозрачни

Липсва ви прозрачния Aero изглед? Можете да си го върнете обратно чрез завъртане на Make Start.

Тази опция няма да ви даде прозрачните очертания на прозореца, както е при Windows 7. За тази цел, ви препоръчвам Aero Glass Transparency за Windows 8.1 – и да, това приложение работи и за Windows 10 (просто се уверете, че приложението е за Windows 8.1, а не за Windows 8). Приложението е безплатно.

Не забравяйте да свалите инсталатора (това е .ехе файл). Промените, ще се осъществят веднага след като инсталирате програмата.

Но това няма да промени всички прозорци еднакво. Модерните приложения изглеждат напълно различно от старите Windows програми и промените на Aero Glass имат малък или никакъв ефект върху тях.

Персонализиране на Windows 10

За съжаление, няма начин да изключите Aero Glass. Най-лесния начин да я премахнете е като влезете в Control Panel > Programs and Features tool и деинсталирате приложението.

Реклами