Как да принтирате от вашия Android телефон или таблет с Google Cloud Print

принтиране от таблет

Можете да отпечатате направо от вашия Android телефон или таблет. Най-неприятната част е свързването на принтера. Най-добре е да свържете принтера към Google Cloud Print. Ето какво трябва да направите.

Google Cloud Print

Най-лесния начин е да добавите своя принтер към Google Cloud Print. Това ви гарантира, че ще имате достъп до принтера независимо от къде сте влезли в профила си в Google.

Първата стъпка е най-добре да я направите от компютъра си, който е свързан към мрежата към която е свързан и принтера. В Chrome, отидете на Settings > Show Advanced Settings > Google Cloud Print. След това кликнете върху Manage.

add printer

Google Cloud Print инструментите могат да бъдат преглеждани чрез Chrome браузъра на вашия десктоп.

Под New Devices търсите принтер, който е свързан към вашата мрежа. Кликнете върху Add Printer, за да добавите принтера към мрежата с вашия Google акаунт.

регистрирам принтера

Добавете принтера към Google Cloud Print и той ще бъде на разположение където и да се намирате.

Ако имате по-стар принтер, който не е пре-сертифициран за работа с Google Cloud Print, все още е възможно да го добавите, въпреки че изисква допълнителна хитринка. Следвайте тези стъпки:

  1. Включете вашия принтер.
  2. Влезте с вашия акаунт на Windows или Mac компютъра.
  3. Отворете Google Chrome.
  4. Кликнете върху Chrome menu.
  5. Изберете Settings.
  6. Кликнете върху Show advanced settings.
  7. Скролнете надолу до “Google Cloud Print”. Кликнете върху Add printers.
  8. При подкана влезте в профила си в
  9. Изберете принтерите, които искате да свържете и след това кликнете върху Add printer.

Принтерът е свързан с профила ви в Google и към Google Cloud Print. Можете да отпечатвате, когато сте влезли със същия Google акаунт.

Започнете отпечатването

Вече сте готови да опитате да отпечатате от вашия Android телефон или таблет. За нашия принтер аз използвах Gmail. Кликнете върху „трите точки” бутона и изберете Print.

След това, докоснете Save as PDF и ще видите меню, което съдържа списък от вашите принтери. Изберете този, с който искате да отпечатате.

принтирам от смартфон

След като докоснете иконата за печат, принтерът трябва да отпечата.

Като алтернатива на Google Cloud Print, можете да проверите в документацията на вашия принтер, тъй като много от производителите имат свои собствени приложения за печат (като HP ePrint).

Реклами