Как да играете игри на вашия телевизор

свързване на компютър с телевизор

Свържете вашия Windows геймърски компютър към телевизора си и използвайте мощната компютърна графика. Лесно можете да постигнете това, без да е необходимо да използвате допълнителен хардуер или специален хардуер.

Идеален начин, ако искате да играете игрите си на голям екран. Удобно е и ако искате да играете мултиплеър с джойстик.

HDMI кабели и контролери

Ще ви е необходим HDMI кабел, ако искате да свържите вашия компютър към телевизора си. Това изисква телевизор с HDMI вход, компютър с HDMI изход, както и HDMI кабел. Модерните телевизори и компютри разполагат с HDMI порт. Ако не разполагате с HDMI кабел, можете да си закупите. Един евтин HDMI кабел, ще работи толкова добре, колкото един скъп.

Вклчете единия край на HDMI кабела към HDMI изхода на компютъра, а другия в HDMI входа на вашия телевизор. Превключете ТВ входа към съответния HDMI порт и ще видите работния плот на компютъра изобразен на вашия телевизор. Телевизора става просто още един външен монитор.

Ако вашия компютър и вашия телевизор са разположени в различни стаи, този метод няма да е удачен. Ако имате мощен лаптоп, можете да го включите към вашия телевизор.

конектори на телевизор

Сега просто ще ви трябва входно устройство. Безжичните клавиатура и мишка може да са удобен вариант за някои игри. Може да искате и джойстик, като конзолните играчи. Още по-добре ще е да имате възможност да включите няколко джойстика, за да играете мултиплеър с други хора.

Xbox 360 е идеалния контролер за компютърни игри. Windows поддържа тези контролери и много компютърни игри са проектирани за тези контролери. Имайте предвид, че Xbox One все още не се поддържат от Windows.

Да, може да използвате трети джойстик или да минете през процеса на свързване на PlayStation контролер с вашия компютър чрез неофициални приложения. Просто включете джойстика към USB порта на компютъра си, без да са необходими допълнителни настройки. Много компютърни игри поддържат контролери, но имайте предвид, че някои изискват клавиатура и мишка.

xbox 360

ТВ оптимизиран интерфейс

Използвайте Big Picture интерфейса на Steam за по-лесно преглеждане и стартиране на игри. Този интерфейс е проектиран за използване на телевизор с контролер и дори има вграден уеб браузър, който можете да използват. Той ще бъде използван от Steam Machine на Valve конзолата като интерфейс по подразбиране. Може да използвате и мишка.

За да стартирате Big Pictures Mode, отворете Steam и кликнете върху Big Picture бутона, в горния десен ъгъл. Можете също да кликнете осветения Xbox лого бутон в средата на Xbox 360 контролера, за да стартирате интерфейса Big Picture на Steam.

steam

Друга опция: Домашен стрийминг

Ако искате компютъра ви да е в една стая, а да играете игри на телевизора си в друга, трябва да използвате стрийминг на игри през домашната ви мрежа от вашия гейминг компютър към телевизора. Имайте предвид, че играта няма да протича толкова гладко. Ще ви е необходим също модерен рутер с бързи безжични скорости на мрежата, за да получите безпроблемен стрийминг.

In-Home Streaming функцията в момента е достъпна за всеки. Можете да включите лаптоп с по-мощен графичен хардуер към вашия телевизор и да го използвате за стриймване от вашия настолен геймърски компютър. Може да използвате и по-стар настолен компютър.

За да стриймвате игра, влезте в Steam на вашия геймърски компютър и се логнете със същия акаунт на друг компютър на домашната си мрежа. Ще можете да видите в библиотеката на инсталираните игри на друг компютър и ще можете да ги стриймвате.

steam

Nvidia също има свое собствено GameStream решение, което ви позволява да стриймвате игри от персонален компютър с мощен Nvidia графичен хардуер. Въпреки това, ще се нуждаете от Nvidia Shield конзола. В момента, решенията на Nvidia могат да стриймват на Nvidia Shield. Въпреки това, Nvidia Shield устройството може да се свърже към вашия телевизор.

прозорец на nvidia geforce experience

Реклами