Изберете правилния уеб браузър за вас

Кой web браузър да използвам

Какъв браузър използвате в момента? Ако използвате браузър  по подразбиране инсталиран на вашия компютър, Internet Explorer за Windows и Safari за Mac, може да искате да разширите хоризонтите си.

Има и други браузъри, предлагащи функции, които може да ви харесат повече, като по-лесен за употреба интерфейс, по-добра поверителнст и сигурност, по-добре развити браузър добавки и елегантен вид. Няма правило, което да ви задължава да използвате само един браузър. Защо да не използвате няколко? Те са безплатни и работят добре на Windows и Mac.

Komando.сom спря поддръжката на Internet Explorer 8 на 1 юли, така, че ако използвате този браузър, вие ще изгубите достъп до съдържанието на този сайт. Но вие не трябва просто да преминете към по-нова версия на Internet Explorer. Дори Microsoft да се отказа от своя стар браузър, той дебютира с Windows 10 под ново име.

Новият браузър на компанията се нарича Microsoft Edge, който разполага с нови инструменти, неналични при Internet Explorer, като инструменти за анотация на уеб страници и личния гласов асистент Cortana.

Google Chrome

Google Chrome е класиран като един от най-бързите браузъри. Той има изчистен интерфейс, който ви показва най-посещаваните от вас сайтове. В действителност, той е толкова популярен, че много други браузъри са приели някои негови версии.

Едно от основните неща, които ще забележите е, че няма лента за търсене. Адресната лента е лентата за търсене. Просто напишете, това което търсите. Chrome също така ви позволява да използвате разширения (програми), които променят и подобряват вашия браузър.

Може дори да синхронизирате отметките на работния плот на вашия смартфон, ако използвате мобилния браузър Google Chrome.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox е друг уеб браузър, който е бърз и сигурен и известен като адекватен. Има повече от 100 000 добавки, които ще пригодят програмата, за да отговаря на нуждите ви.

Firefox е един от първите браузъри, който включва преглеждането. Тъй като е с отворен код, той постоянно се актуализира и подобрява и от разработчиците и от потребителите.

Firefox има и мобилна версия. Можете да синхронизирате отметките и отворените раздели от настолната версия.

Firefox винаги се актуализира. Това означава, че сигурността също се повишава, така че сърфирането ви ще остане защитено.

Opera

Opera предлага много добри резултати за защита срещу зловреден софтуер. Предлага също и отлична скорост.

Може да намерите изобилие от страхотни функции, като подреждане на табовете (подстраниците), жестове с мишката и вградено блокиране на реклами. Този браузър е малко по-различен от другите, но той е достатъчно добър, за да покрие изискванията ви.

Прочетете още за Митове за гейминг мишките.

Реклами