Как да използвате вашия iPad като втори монитор към вашето PC или Mac

лаптоп и таблет

С два екрана един до друг, ще можете да виждате повече от отворените си прозорци, което ще доведе до по-висока продуктивност. Имате iPad? Можете да го използвате като втори дисплей към вашия компютър или Мас.

Един iPad не може да се конкурира с един монитор, разбира се, от гледна точка на размер или цена. Но ако имате iPad, можете да го използвате като втори монитор към вашия преносим компютър, настолен компютър или Мас. Най-добрите приложения, които предоставят тази възможност струват около 20 долара.

За съжаление, няма добри безплатни опции за това. Splashtop предлага безплатна версия на тяхното приложение, но работи само 5 минути, след което трябва да я закупите. Има няколко варианта с подобна цена, но най-добрия вариант си остава Duet Display (19 долара).

Първа стъпка: Изтеглете Duet Display на вашия iPad и компютър

За да постигнем поставената цел, ще ни трябват две приложения: на вашия iPad и на вашия компютър. Инсталирането е като на всяко друго приложение.

duet

Ще ви е необходим и  lightning-към-USB кабел. Duet Display не работи през Wi-Fi, но това е само в плюс, тъй като кабелната връзка е много по-гладка. Вашият iPad ще бъде в непосредствена близост до компютъра ви, така, че кабела няма да ви ограничава.

Втора стъпка: Свържете вашия iPad

След това, стартирайте Duet Display server приложението на вашия компютър, а след това и на вашия iPad. Трябва да видите този екран:

свързване на mac или pc

Включете вашия iPad към вашия компютър, посредством lightning-to-USB кабел и вашия iPad трябва да е като разширение на вашия Windows или Мас компютър. Премествайки мишката в дясно на вашия десктоп, тя ще се премести на екрана на вашия iPad. Може дори да докоснете iPad за контрол на Windows или OS X.

Трета стъпка: Коригирайте вашите настройки на дисплея

Първо, коригирайте настройките на дисплея на вашия компютър. По подразбиране, Duet Display поема вашия iPad в дясно на вашия компютър, но ако го сложите в ляво, трябва да коригирате настройките си, така че и мишката да работи правилно. Потребителите на Windows могат да получат достъп до този дисплей с десен бутон върху работния плот и избирате „Display”. Мас потребителите трябва да се насочат към System Preferences > Displays.

display settings

Трябва да видите две полета представляващи вашия основен компютърен монитор, а другия вашия iPad. Кликнете и плъзнете квадрата на вашия iPad нагоре, надолу или от страни, за да го поставите на место, което съответства на реалното му место до вашия компютър.

customize your display

Когато сте готови, затворете настройките на дисплея.

След това, отворете Duet Display настройките като кликнете върху иконата в системната лента (за Windows) или лентата с менюта (за Mac).

меню с компютърни програми

От тук можете да коригирате редица други настройки на дисплея. Препоръчваме ви да поддържате кадрова честота 60 FPS и производителност при  High Power, но можете да намалите и двете, ако компютъра ви не е достатъчно мощен или батерията губи заряда си по-бързо от обикновено.

Относно резолюцията, може да опитате няколко варианта и да изберете този, който работи най-добре.

duet settings

Duet Display не е единственото приложение, което можете да използвате. Air Display (15 долара), iDisplay (20 долара) и Splashtop (5 долара) са популярни алтернативи.

Реклами