Гаранционни условия за изгорели пиксели при монитори ViewSonic

повредени пиксели

ViewSonic се ангажира с удовлетвореността на клиентите чрез предоставяне на най-качествените продукти в индустрията. Резултатът е, че нашите LCD дисплеи обикновено имат много малко необслужвани пиксели. Например, един 18″ SXGA (1280 x 1024) има близо 4 милиона подпиксела. Един продукт, показващ 7 необслужвани пиксела ще се равняват на изключително малък 0.00018 процент от общия брой подпиксели.

(1280 хоризонтални пиксела) * (1024 вертикални пиксела) * (3 субпиксели за пиксел) = 3.932.160 субпиксели

[(7 необслужвани пиксела) / (3.932.160 субпиксели)] * 100% = 0,00018 процента

За да гарантира най-високопроизводителните дисплеи, ViewSonic определя граници за допустим брой на пикселните дефекти. ViewSonic прие следните пикселни критерии за допълване на нашата съществуваща три-годишна ограничена гаранция. Тази политика се отнася за всички ViewSonic LCD дисплеи по време на гаранционния срок, в рамките на австралийския регион.


За всички LCD монитори

Приложими модели и покриващ период

30 дневна Zero Dead Pixel политика за всички ViewSonic LCD монитори.

Правила и условия

Всички стандартни правила и условия под ViewSonic Limited Three Year Warranty са приложими.

Всеки ViewSonic LCD монитори, за които е установено, че имат светла или тъмна точка (моля вижте описанието по-долу за дефектните пикселни критерии), ще бъде заменен, ако дефекта е бил установен в рамките на периода указан по-долу от датата на фактурата.

Ако вашия LCD монитор проявява пикселен дефект, моля свържете се с вашия търговец.

Таблица 1

Дата на фактура на краен потребител 17” до 19” 20” и нагоре
В рамките на 30 дни 0 0
След 30 дни Таблица 2 Таблица 2

Възможно е, всеки заменен дисплей да има необслужвани пиксели. Трябва да го имате предвид, ако искате гаранционна размяна.

Таблица 2: Други спецификации за дефект (прилага се за всички LCD монитори).

viewsonic1

Приемливи критерии:

Област 1: Нула (0) мъртъв пиксел е приемлив
Област 2, 3, 4 и 5: Един (1) мъртъв пиксел е приемлив
Област 6,7,8 и 9: Два (2) мъртви пиксела са приемливи

Тези приемливи критерии са приложими за цялата ни гама LCD монитори в рамките на 3 години от датата на закупуване (Действителна дата: покупката от нашия оторизиран дистрибутор след 1 август 2005).

Обяснение

Пиксела е съставен от три подпиксела в основните цветове – червено, зелено и синьо. Позицията на всеки пиксел в AMLCD (active matrix liquid crystal display) монитор с плосък екран, три клетки от течен кристал в червен, зелен и син подпиксели , които заедно позволяват да се покаже пълната гама от цветове. Отделните транзистори са разположени в масив на задната част на стъклото, за да контролират всеки подпиксел. Аномалия във всеки един от тези отделни транзистори, ще доведе до появата на по-светъл или по-тъмен пиксел. Тези аномалии обикновено се появяват само по време на производството и допълнителни светли или тъмни пиксели не трябва да се появяват с течение на времето.

LCD екран

Допустимия брой на необслужвани пиксели има пряко влияние върху дохода на процеса. Ако индустрията се опитва да определи нулев стандарт, настоящия производствен доход ще бъде толкова нисък, че цената на един LCD дисплей ще бъде много по-висока отколкото е днес. За щастие, повечето потребители и приложения са толерантни на ниско ниво на необслужвани пиксели и предпочитат по-ниска цена, която съществуващите стандарти позволяват.


Гаранционни условия за изгорели пиксели при монитори:

AcerAOCAsusBenqDellHP и CompaqLenovoLGPhilips –Samsung

Реклами