Thermaltake показа нов PCIe 3.0 удължител

удължител thermaltake pci-e 3.0

Компютърните ентусиасти и дизайнерите на компоненти от висок клас отдавна са изправени пред труден проблем: опитват се да превърнат екстериора и интериора на компютрите си в произведения на изкуството. Всеизвестен факт е, че компютърните компоненти не са предназначени за визуално въздействие. Лицевата страна на графичната карта, обикновено е насочена към долната част и нейната визия остава скрита. Thermaltake иска да промени това, като ви дава повече възможности да покажете компонентите – и това може да се постигне с един  PCI Express удължител.

видео карта с pci-e удължител

Новият кабел ще се предлага в три дължини – 300мм, 600мм и 1000мм. Както е показано на снимката, комплекта не се предлага с какъвто и да е допълнителен хардуер за монтаж – където искате и както искате можете да монтирате графичната карта и да я стабилизирате в положение, което вие решите.

удължителен кабел pci-e 3.0

Индивидуално обвитите ленти, гарантират чисти сигнали. Компанията публикува и серия от тестове, показващи други продукти при същите условия. Приемаме това с резерви, тъй като резултатите не са проверени, но няма причина един качествен кабел да не може да се справи с разпространението на сигнала. Предстоящият PCI Express 4.0 стандарт е друг случай. PCI Express 4.0 беше отложен частично, защото повишената производителност към изискваните ниво и разстояние от 20 инча изисква ретранслатори на сигнали на дънната платка.

диаграма

диаграма

Thermaltake има друга информация за производителността, която не показва значителна разлика между използването на стандартен PCI-Express слот или собственото им решение. За да използвате този удължител, ще е необходимо да имате кутия, която ще ви позволи да монтирате графичната карта в нестандартна конфигурация или ще трябва да намерите начин да монтирате картата на самата кутия.

Цената междувременно е друг проблем. 300мм кабел ще се предлага за 69.99 американски долара, 600мм – 84.99, а 1000мм – за 109.99 долара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.