памети Toshiba NAND Flash

Toshiba обмисля да продаде бизнеса си с NAND flash чипове след счетоводен скандал


 Toshiba са в преговори за продажба на бизнеса си за памети на Western Digital. Те също така проучват възможността за разделяне на този бизнес, като отделна бизнес единица. Компанията заяви, че обмисля няколко варианта, но за сега няма конкретно решение.

Toshiba и Western Digital имат съвместна инвестиция в NAND flash производството в Йокаичи, Япония. Western Digital придобиха този дял чрез придобиване на SanDisk миналата година. Слуховете са, че Toshiba може да продаде 20% от своя дял от бизнеса с памети на Western Digital (евентуално и други инвеститори) и така Toshiba ще остане мажоритарен собственик.

Дискусиите по продажба на част от бизнеса с памети, ще дадат на Toshiba необходим капитал, за да покрият загубите поради придобиването на американска компания за ядрена енергетика.

Според анализаторите, Toshiba има пазарен дял в NAND flash бизнеса от около 20% през 2016, което я поставя на второ място след Samsung, чиито пазарен дял е 35%. Увеличаване на контрола на Western Digital на значителна част на доставките на NAND флаш ще засили допълнително компанията в конкуренцията с Seagate, Intel, Micron и Samsung, за да контролира пазара на бъдещите памети и устройства за съхранение.

Seagate и Western Digital са все още доминиращи производители на твърди дискове, но с високата производителност, пазара за устройства за съхранение се предвижва от NAND флаш към NVMe и NVDIMM формати.

Ако Western Digital придобие по-голям контрол върху флаш паметта на Tоshiba, това ще предостави още по-голям натиск върху Seagate да открие своя собствена фирма предлагаща висококачествени флаш памети. Компанията е в преговори с SK Hynix да инвестира в разширяване на капацитета на флаш паметите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.