nvidia geforce now

Какво е GeForce Now и какви са разликите с Shield TV, PC и Mac?


Nvidia скоро ще пусне нова версия на Nvidia Shield Android TV. Също така ще разширят своята GeForce Now облачна услуга в следващите месеци.

Въпреки това, новата функционалност GeForce Now ще бъде алтернативно предлагане само за PC и MAC потребители. Shield версията също ще е налична – макар и малко по-свежа. Но тъй като и двете функционалности ще са с едно и също име, може би ще е малко объркващо.

Какво всъщност е GeForce Now и какви са разликите между двете версии?

Nvidia GeForce Now първоначално беше обявен като Nvidia Grid и е отговор на компанията за PlayStation Now. Това е облачна услуга за игри, която дава достъп до игри посветени на персонални компютри с GeForce графики, които могат да бъдат възпроизвеждани на Nvidia Shield TV box или Shield Tablet.

Nvidia е подобрила технологията наскоро, актуализирала е всички свои сървъри към Pascal-базирани персонални компютри до GTX 1080 графики, така че е в състояние да работи с игри и да ги сриймва на вашето устройство.

Нова алтернативна версия на GeForce Now също ще бъде на разположение на PC и Mac от пролетта. Тя ще даде достъп до игри закупени чрез  Steam, GOG, Origin и други онлайн центрове, за да играете когато и където искате. Игрите могат да се играят на GTX 1080 PC, за да ви дадат най-доброто изживяване, без значение кой компютър ги стриймва. GTX 1060 PC също са на разположение като по-добра бюджетна опция.

И за двете версии на GeForce Now, игрите се съхраняват и възпроизвеждат дистанционно и видео до 1080р и 60 кадъра в секунда се стриймват към вашето устройство с контролните кодове, изпращани в обратна посока през интернет. Това е услуга с изключително ниска латентност така, че това закъснение е много малко и отговаря така като, че ли играта се съхранява директно на вашето устройство. В много отношения, не можете да откриете разликата.

Как мога да имам достъп до тази функционалност и кога?

Съществуващата Nvidia GeForce Now услуга е налична на настоящите Shield TV и Shield Tablet устройства, плюс новия Shield TV, който ще е наличен скоро. Новата версия ще стартира през март в САЩ за първи път. Дати за други държави все още не са обявени.

Просто ще изисква изтеглянето на приложение за вашия PC или Mac.

Новият Shield Android TV потребителски интерфейс има GeForce Now игри интегрирани в своя дизайн.

Колко струва?

Съществуващият Nvidia GeForce Now струва 7.49 паунда на месец за неограничен достъп до около 60 игри, с допълнителни 40 или на разположение за закупуване.

Новата версия, обаче, има различна структура на заплащане като технически играете вашите собствени закупени игри, изтеглени от Steam или друг доставчик, чрез услугата. Ще купите пакети на кредит за 25 долара и в зависимост от високия клас изживяване и какъв компютър работи, тези кредити ще ви дадат игрово време.

Един пример даден от Nvidia по време на своите обновлени събития беше, че за 25 долара можете да получите 20 часа игра на GTX 1060 PC настройка или по-малко време ако изберете най-добро качество на GTX 1060 PC.

Какви игри са налични при GeForce Now?

При новата GeForce Now вашите собствени игри ще бъдат достъпни за вас. Така, че ако имате колекция от игри на Steam, Origin, GOG или който и да е можете просто да ги инсталирате на отдалечената машина и да играете.

За собственици на Shield TV или Tablet, тяхната версия на GeForce Now скоро ще получи всички заглавия на Ubisoft.

Къде се съхраняват моите запазени файлове?

Всички ваши запазени файлове се съхраняват в облака, така че можете да започнете да играете, където сте спрели, когато пожелаете.

Мога ли да използвам Wi-Fi и каква е минималната скорост на интернет, за да работи?

Wi-Fi работи добре (имахме текущата GeForce Now услуга работеща на Wi-Fi връзка в хотелска стая без никакви проблеми) и абсолютната минимална широколентова скорост работеща на 1.5Mbps. Въпреки това, Nvidia препоръчва най-малко 6.5Mbps, ако искате стабилна скорост на кадрите и се гарантира ниска латентност.

В действителност, една 10Mbps връзка ви е напълно достатъчна, тъй като може да използвате 6.5Mbps за дейности свързани с GeForce Now, а останалите за други интернет устройства по едно и също време.

Мога ли да играя мултиплейър игри?

GeForce Now е съвместима с мултиплейър онлайн игри. Нещо повече, можете да играете в мултиплейър онлайн заедно с играчите на РС версиите на игри.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.