windows лого

Microsoft може да се насочат към Surface all-in-one компютри, за да предизвикат iMac на Apple


Ако се вярва на последните доклади, all-in-one компютрите са на път

Microsoft направи хардуера повече от приоритет през последните години с Surface Pro линията таблети и Surface Book лаптопа. Но тези устройства са може би само началото на компютърния тласък на Редмънд. Ако няколкото нови доклада са някакъв показател, то компанията е насочена и към десктоп гейминг компютрите.

От Windows Central съобщиха, че компания работи усърдно върху Surface AIO, и all-in-one десктоп компютъра може да се присъедини към съществуващата Surface продуктова линия на Microsoft.

Докладът на Windows Central засили истинността на по-ранен доклад от DigiTimes, че Microsoft ще въведе Surface десктоп компютъра „най-рано през третото тримесечие на 2016”. Даниел Рубино от Windows Central хвърля съмнение върху времевата рамка, отбелязвайки, че „нашия източник подсказва такива детайли, които са неясни в момента.”

Въпреки, че спецификациите са неизвестни, и DigiTimes и Windows Central предполагат, че синхронизирането – и обявяване на следващото поколение Surface Book – може да зависи от това кога предстоящите 14-нанометровите процесори Kaby Lake процесори на Intel ще са готови.

Не знаем как точно ще изглежда Surface AIO, но Брад Самс от Thurrott сочи към една патентна заявка, която Microsoft подаде миналата година показва концептуални скици за all-in-one компютър.

лаптопи microsoft surface book и surface pro

Разширението на Microsoft на компютърния хардуер се появи в момент, когато продажбите на компютри са спаднали през последните години. Световните продажби на персонални компютри спаднаха с 12% през първото тримесечие на 2016 в сравнение с същия период на предходната година. В доклад на Gartner се посочва, че „Потребителите на САЩ не са имали специална мотивация да купуват компютри през първото тримесечие на 2016”, тежки думи за индустрията като цяло.

Microsoft сама по себе си не е в състояние да върне компютъра обратно в играта, но това би могло да допринесе за осигуряване на нова посока за компютърната индустрия.

И както отбеляза Рубино, Microsoft е в позиция да покаже нещо ново: Както спекулира Рубино, Surface AIO може да се окаже актуализиран, на версия ниво потребител на PixelSense.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.