AMD RX 480 може да се повиши над 1.5Ghz, нов овърклок инструмент с контрол на напрежението

amd

AMD стартира нов овърклок инструмент за RX 400 серия с контрол на напрежението, благодарение на това, тактова честота на RX 480 е в състояние да се клокне над 1.5Ghz.

За по-малко от две седмици, геймърите по цял свят ще могат да се докоснат до една от може би най-вълнуващите графични карти на AMD към днешна дата. Когато AMD обяви, че това е предстоящата RX 480 и ще се предлага за 199 американски долара всеки осъзна, че това ще е един пробивен продукт. Носейки производителност на нивото на клас ентусиасти и по-ниска цена, средния геймър ще може да си позволи тази нова карта.

RX 480 на AMD е още по-впечатляваща, когато е овърклокната

С Radeon RX 480 и RX 400 серията, AMD иска всеки потребител да може да извлече дори по-голяма стойност от своите RX 400 серия видео карти. Ключът към постигането на тази цел е да се направи овърклока по-достъпен и по-пригоден. Това е мястото, където новия инструмент за овърклок на AMD, ще играе ролята на инструмент за претоварване.

Новата RX 400 серия на AMD включва по-сложни boost функции и хардуер за регулиране на чипа и напрежението. Новият инструмент се възползва от това да направи овърклока по-лесен, по-ясен и да подобри резултатите.

Това е първият път, в който производител на GPU прави това. В действителност, този ход се противопоставя изцяло на Nvidia и нейната Greenlight програма, което значително ограничава AIB контрола и потребителите са имали възможност за регулиране на напрежението.

Видео карта AMD Radeon RX 480 AMD RX 480 RX 480 видео карта rx 480

AMD стартира нов RX 400 серия овърклок инструмент с контрол на напрежението

Въпреки факта, че овърклока днес не е толкова рискован, опитите на потребителите не трябва да са безразборни. Топлината и високото напрежение никога не са препоръчителни. Поради, което винаги е било „да го направя на свой собствен риск”.

AMD вече предлага овърклок решение под формата на своята OverDrive технология, намираща се в Radeon Settings – сравнително новия графичен контролен панел на AMD – и Catalyst Control Center преди това. Въпреки това, новия инструмент по същество се базира на функционалността на OverDrive. Инструментът ще включва всичко от мониторинг на производителността, профили на вентилатора и честотата за контрол на напрежението и още няколко уникални характеристики.

amd radeon rx 480 характеристики

AMD Radeon RX 480 ще работи на   ̴ 1.4Ghz и може да достигне до 1.5Ghz+

Повечето AIB RX 480 графични карти и референтни RX 480 карти ще могат да достигат до приблизително 1.4Ghz ускорени честоти след основен овърклок. Картите могат да бъдат разгърнати отвъд тази честота с регулиране на напрежението.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.