amd

Според слухове AMD Polaris графичните карти ще стартират в края на май


Цялото внимание по отношение на графични карти наскоро беше фокусирано върху Nvidia, с анонса на компанията на GeForce GTX 1080 и GTX 1070. Но това внимание няма да продължи дълго, тъй като Nvidia има конкурент в лицето на AMD, които се очаква да анонсират своите Polaris базирани графични карти в края на май.

Според доклад от Zolkorn, AMD се подготвят за представянето на Polaris в Macau през последните няколко дни на месец май. Събитието ще се проведе преди Computex 2016 стартиращ на 31 май в Тайпе, където партньорите ще покажат своите персонални версии на новите графични карти на AMD.

И за двата продукта Polaris 10 и Polaris 11 се говори, че ще бъдат показани на анонса на AMD, въпреки че действителните наличности на картите ще се появят на пазара няколко седмици по-късно. Това е сравнително типичен модел на анонс за нови графични карти, като AMD ще иска да предизвика обществен интерес към своите продукти преди те да излязат на пазара.

Съдейки по различни слухове, AMD ще се фокусира върху среден клас видео карти чрез тяхната Polaris 10 архитектура и енергийно ефективни ноутбук графики с Polaris 11 архитектура. Polaris 10 графични карти се очаква да бъдат наследници на R9 390 и R9 390X, носещи по-добра ефективност и производителност, подобни на R9 Fury X (или GeForce GTX 980 Ti) до по-ниски ценови стойности.

Като се има предвид, че GTX 1070 на Nvidia е обявена за 379 американски долара и е с по-добра производителност от тяхното последно поколение водеща карта Titan X, Polaris 10 картите на AMD ще трябва да подбият тази цена. Според някои слухове, Polaris 10 ще се предлага на цена около 300 американски долара, която със сигурност може да бъде конкурентна.

Геймърите чакащи истинския AMD конкурент на GTX 1080, може да се наложи да почакат до началото на 2017, когато се очаква AMD да пусне ъпдейт за Polaris, наречен „Vega”, носещ HBM2 и високо-производителни графични процесори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.