Toshiba, Fujitsu и Vaio обединяват компютърните си отдели в края на март


Toshiba, Fujitsu и Vaio, трите известни японски марки, водят финални преговори за сливане на техните отдели за персонални компютри. Ако трите фирми обединят усилията си, ще създадат един от най-големите производители на компютри в света.

Не е тайна, че пазара на персонални компютри е в застой, продажбите и печалбите на традиционни персонални компютри продължават да се свиват година след година. Редица производители вече са излезли от този бизнес, а останалата част  се разширяват към други фирми, за да стимулират растеж.

Toshiba, Fujitsu и Vaio планират да създадат съвместна холдингова компания с дъщерни дружества, които биха могли да работят с всяка компютърна фирма. Това ще спомогне за подобряване на техните производствени системи, запазвайки съответните си марки в същото време.

След като страните се споразумеят за условията на сделката, те ще надмината NEC Lenovo Japan Group по отношение на доставките на японския пазар, но все още не може да се сравнява с глобалния пазарен дял на последните.

Новината за сливането бе оповестена от Vaio, които ще имат по-висок капиталов дял в новата компания. Хидеми Моуи, главен изпълнителен директор на Japan Industrial Partners, потвърди, че сделката може да стане официална до края на март.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.