AMD работи по нова гама HBM

komputri-v-tehno-sistams-ood

Говори се, че AMD работи по нова гама графични процесори с участието на High Bandwidth Memory (HBM), следвайки Fury и Fiji.

Fiji няма да бъде последната GPU на AMD, отличаваща се с новата High Bandwidth Memory. Въпреки, че технологията е въведена с него, компанията се стреми да я усъвършенства. Тази нова линия ще включва SK Hynix подредени HBM.

Но това не е всичко, тази нова гама ще създаде платформа за компанията, да въведе HBM технологията към мобилния сегмент. Това ще даде възможност на AMD да пусне първия си набор от HBM графични процесори, които са били предназначени за преносимите компютри.

HBM носи много предимства, особено намалена площ PCB, изискваща и по-добра енергийна ефективност. Тези две функции са комбинирани заедно и изглеждат достатъчно атрактивни, като мощност и размер, което има най-голямо значение за преносимите компютри.

Размера и мощността на преносимия компютър са строго ограничени в сравнение с десктоп вариантите. По-високата енергийна ефективност и по-малката площ, заедно с намаления размер на чипа, ще има по-добър ефект върху преносимите компютри.

Друга интересна новина е, че AMD ще имат приоритетен достъп до HBM2 Production Capacity и няма начин компанията да не се възползва напълно от него. Според източника, AMD е сключила сделка с SK Hynix, което потвърждава, че AMD ще имат приоритетен достъп до HBM2.

Първите продукти ще се появят в ограничен брой, но сделката ще даде преимущество над Nvidia и AMD ще получат достъп до голяма част от HBM2 продукти. Следващото поколение GPU на Nvidia ще включва същата технология, така че можете да си представите какво ще се случи.

2-tehno-sistams-ood-hynix_hbm

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.