Microsoft съобщава, че планира големи съкращения на персонала


Новите съкращения ще засегнат хардуер групата както и други предприятия

Microsoft планира нов кръг от съкращения, които могат да засегнат нейните хардуер и смартфони предприятия, освен други части на компанията, според доклад в пресата.

Според информация от New York Times, Microsoft ще обяви нови съкращения на служители, които ще допълнят обявеното през миналата година закриване на 18000 работни места. Според доклада, обявяване на съкращенията може да се очаква до няколко дни. Не е уточнен броя на служителите, които ще бъдат уволнени. Доклада завършва с информация, че Microsoft има над 180000 служители в световен мащаб, така че става дума за сериозно намаляване на работната ръка.

Подобен ход беше намекнат от шефа на Microsoft Сатия Надела, който през юни изпрати писмо на служителите, в което заяви, че предстои труден избор в областите, в които нещата не вървят.

През изминалата година, Microsoft закупи Nokia и въпреки слуховете, че планира да я продаде, е малко вероятно да го направи, предвид важността на мобилните услуги за бизнеса си.

В опит да се съсредоточи върху основната си дейност, Microsoft продаде бизнеса си с онлайн реклами на AOL. Освен това се раздели с част от екипа си за цифрови карти, която отиде в Uber Technologies. Това са около 100 служителя, занимаващи се със събиране на изображения и анализ на данни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.