HBM на AMD R9 Fury X може да бъде овърклокната, резултатите показват 20% увеличена честота на паметта


Единственият начин , чрез който можете да промените настройките на новия флагман R9 Fury X на AMD е чрез Catalyst Control Center. Той ви позволява да промените честотите и на графичния чип и на паметта, както и да коригирате максималната мощност.

Но няма опции за промяна на настройките на напрежението. Това може да се дължи на ограничения в ССС софтуера или картата ограничава достъпа до настройките на напрежението.

Независимо от причината, няма опция за регулиране честотите на паметта. Въпреки това, част от екипа на Hardware.Info UK твърдят, че присъства плъзгач, за регулиране на тактовата честота на паметта, чрез който могат да овърклокнат „заключената” HBM памет. Изглежда, че плъзгача се е появил поради някаква странна грешка в ССС софтуера.

Ето какво се казва в доклада:

„…….има наличен плъзгач, за да се коригира честотата на паметта след няколко ребута. Следователно можем да повишим честотата на паметта.

Поставяме лимита на мощността на максимум , променяме и скоростта на 5690Х към нормалната 4.5GHz, която използваме в овърклок тестовете.

Скоростите на GPU могат да бъдат променени от 95MHz до 1145MHz и паметта от 100MHz. Последната стойност изглежда малко занижена, но това всъщност са 20% завишение, в сравнение с базовите. В крайна сметка на 3DMark Fire Strike получихме резултати от 16 963 точки при овърклок, в сравнение със стандартните 14 098 точки (постигнати преди овърклок)”.

amd-radeon-r9-fury-x-overclocking-ts-computers-1

От снимката се вижда, че екипа на Hardware.Info UK успя да постигне 20% увеличение (9% овърклок на ядрото и 20% овърклок на паметта). Следва да отбележим, че овърклок на HBM на Fury X е възможен и има отражение върху производителността.

Едно мнение за “HBM на AMD R9 Fury X може да бъде овърклокната, резултатите показват 20% увеличена честота на паметта

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.